Honden

Borstelen
Met behulp van een borstel en een kam, eventueel met een klittenkam kan de hond een volledige borstelbeurt krijgen.

Knippen
Met behulp van een rechte of effileerschaar kan de vacht op verschillende lengten worden ingekort.

Scheren
Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort. Dat kan door de haren op het hele lichaam op lengte te maken, maar ook door gebruik te maken van meerdere technieken (knippen en scheren) bijvoorbeeld het lichaam korter en de poten aangepast op het scheerwerk. Scheren is dus niet uitsluitend millimeteren, er zijn veel meer mogelijkheden voor een mooier resultaat.

Plukken / strippen
Met de hand of eventueel met een trim mes de bovenste laag dode haren verwijderen noemt men strippen. Men kan plukken tot op de ondervacht.

Ontwollen De los zittende ondervacht wordt op een vakkundige manier verwijderd. De reden om dat te doen is dat de ondervacht de huid kan verstikken met alle gevolgen van dien.

Wassen Uw hond kan ook enkel gewassen worden, zodat hij weer schoon en fris. Heeft u een nieuwe pup? Bedenk dan dat uw hondje al snel aan zijn eerste trimbeurt toe is, “de puppytrim”.

Puppytrim Wij bieden uw hond een pup behandeling aan voor € 35,00 tot uw pup 4 maanden is, zodat uw hond kan kennis maken in de trimsalon. Uw pup wordt gewassen, geborsteld, de voetjes en rondom de ogen geknipt, de nageltjes worden geknipt en tussen door spelen en ontdekken. Zodat het leuk wordt voor de hond om naar de trimsalon te gaan. Deze kennismaking zal ongeveer een uur duren. Een wenbeurt kan het beste vanaf het moment dat uw pup volledig is beschermd door vaccinatie meestal is dat rond de 12 weken. De pup zit nu in een fase om alles te ontdekken en het is erg belangrijk om ook vroeg naar de hondentrimsalon te gaan, zodat uw pup aan alle geuren en geluiden kan wennen in de salon.

Hoe vaak en op welke manier uw hond getrimd moet worden is afhankelijk van het type hond en de vacht. Voor heel veel rassen is één keer in de drie maanden wenselijk. Als uw hond geplukt of gestript moet worden varieert dat van een maal per drie of zes maanden. Hoe dan ook, uw hond zal bij ons op een diervriendelijke en liefdevolle manier worden behandeld.